نکاتی برای آسان‌تر شدن آشپزی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۵ فروردين

شاید برخی افراد مسائل و مشکلات کوچک آشپزی دارند که مانع از لذت بردن یا حتی عدم تمایل آنها به این کار می‌شود. ما در این مقاله‌ تعدادی روش ساده را که ممکن است بسیاری از افراد هم از آنها اطلاع داشته باشند، برایتان عنوان می‌کنیم که با خواندن آنها به آشپزی و امور مربوط به آشپزخانه بیشتر علاقه‌مند خواهید شد.

نکاتی که در ادامه برایتان ذکر خواهیم کرد در مورد طبخ غذا و آسان‌تر شدن آن و امور مربوط به آشپزی است. امیدواریم برای شما مفید واقع شود.

۱. درست کردن پاپ‌کرن تنها با یک ظرف و بشقاب مخصوص در مایکروفر 

پاپ کرن

در صورت دلخواه می‌توانید نمک و روغن زیتون هم اضافه کنید. نهایتا برای ۲ دقیقه و ۴۵ ثانیه (یا تا زمان باز شدن ذرت‌ها) آنها را در مایکروفر قرار دهید. شما می‌توانید در فر هم این ذرت‌ها را تهیه کنید، اما این روش نیاز به تمیزکاری کمتری دارد، طعم خوبی دارد و چون نیازی به روغن ندارد سالم‌تر است.

۲. اندازه‌گیری آب مورد نیاز برای طبخ برنج تنها با بند انگشتتان

برنج

برای پخت برنج میزان آب را با اولین بند انگشت اشاره‌ی خود بسنجید. بدون توجه به سایز انگشت، این روش برای بسیاری از برنج‌های سفید جواب می‌دهد. برنج باسماتی آب کمتری نیاز دارد و برنج قهوه‌ای احتمالا دو برابر این میزان آب می‌خواهد.

۳. فریز کردن گوشت به مدت ۱ تا ۲ ساعت قبل از بریدن برای داشتن برش‌های مرتب و باریک

گوشت

با این روش برش‌هایی راحت‌تر و بهتر خواهید داشت.

۴. استفاده از یک ظرف گشاد و مایکروفر برای کف کردن شیر

شیر

ابتدا شیر را در یک ظرف دهان گشاد ریخته، برای ۳۰ ثانیه تکان دهید و سپس در مایکروفر قرار دهید.

۵. آغشته کردن پیمانه‌ی اندازه‌گیری به روغن قبل از اندازه‌گیری مواد چسبناک 

این روش برای تمیز کردن هر چه سریع‌تر ظرف به شما کمک می‌کند.

۶. برش دادن ازگوشه برای پخت بهتر گوشت و سبزیجات

سبزیجات

۷. باز شدن سریع مواد یخ زده با گرفتن مستقیم سشوار روی آنها 

برای باز شدن گوشت از این روش استفاده نکنید، زیرا گوشت را برای استفاده نامطمئن می‌کند. بهتر است آن را در آب بگذارید و هر ۳۰ دقیقه یکبار آن آب را عوض کنید.

۸. برای کاهش اشک ریختن هنگام خرد کردن پیاز ابتدا آن را برای نیم ساعت در یخچال گذاشته، سپس سر و پوست آن را بکنید و ریشه‌اش را سالم خارج کنید

خرد کردن پیاز

ابتدا پیاز را از وسط دو نیم کرده، پوست و سر آن را جدا کنید، سپس ریشه را به صورت کامل در بیاورید. چند برش افقی روی آن ایجاد کرده و سپس به صورت عمودی آن را خرد کنید.

۹. از بین بردن بوی بد پیاز یا سیر با مالش استیل ضدزنگ

قاشق استیل

به دلیل اینکه استیل گوگرد سیر را به سمت خود می‌کشد، با این روش مولکول‌های سیر نیز به استیل نقل مکان می‌کنند.

۱۰. قرار دادن یک حوله مرطوب برای جلوگیری از خشک شدن غذا هنگام گرم کردن در مایکروفر

گرم کردن غذا

این حوله‌ی مرطوب کمک می‌کند غذای شما رطوبت خود را حفظ کند، در غذاهایی مثل برنج و نودل از سفت شدن و لاستیکی شدن آنها جلوگیری می‌کند. بعلاوه انتقال غذاهایی مثل برنج به یک بشقاب به گرم شدن سریع‌تر آن کمک می‌کند.

۱۱. سریع‌تر جوش آمدن آب با استفاده از ظرف بزرگتر، گذاشتن یک درب روی ظرف و افزودن نمک

جوش آمدن آب

از آب کمتری استفاده کنید (لزومی ندارد ظرف را کاملا پر کنید) و روی آن را بپوشانید. برای جوش آمدن از یک ظرف بزرگ‌تر (سطح وسیع تر برای انتقال گرما) استفاده کنید. از آلومینیوم به جای فولاد ضدزنگ (آلومینیوم رسانای بهتری است) استفاده و نمک اضافه کنید. زمانی که نمک به آب اضافه می‌کنید، نقطه‌ی جوش آب را به دمای بالاتری می‌رسانید و غذای شما زودتر می‌پزد. 

۱۲. قرار دادن سیب زمینی در مایکروفر قبل از پختن و سرخ کردن برای سریع‌تر پختن

سیب زمینی

ابتدا با یک چنگال سیب زمینی را سوراخ کرده، سپس برای مدت ۴ دقیقه آن را درمایکروفر قرار دهید، بعد آن را خرد کرده و سرخ کنید تا ببینید با چه سرعتی سیب زمینی خوشمزه‌ی شما آماده می‌شود.

۱۳. امکان استفاده‌ی همزمان دو ظرف در مایکروفر با قراردادن آنها در ارتفاع متفاوت

گرم کردن غذا

۱۴. شستن ظروف هنگام طبخ غذا

 زمانی که از ظرفی برای طبخ استفاده می‌کنید بلافاصله آن را بشویید که پس از آشپزی با انبوهی از ظرف مواجه نشوید یا اگر جایی در هنگام طبخ کثیف می‌شود، بلافاصله تمیز کنید.

۱۵. قرار دادن یک ظرف برای ریختن زباله ها در کنار خود

ظرف زباله

با این روش دیگر نیازی نیست برای ریختن زباله به سطل مخصوص آن مرتب در رفت وآمد باشید. 

۱۶. فریز کردن گوشت با ضخامت کمتر برای کاهش زمان باز شدن گوشت چرخ‌کرده

گوشت

۱۷. باز گذاشتن گوشه در ظرف برای گذاشتن غذاهای گرم در یخچال

ظرف

با این کار خیلی سریع دمای غذای شما به دمای ایمن‌تر کاهش می‌یابد و علاوه بر اینکه به یخچال شما کمک می‌کند که راحت‌تر کار کند، غذا را نیز از خراب شدن حفظ می‌کند. 

۱۸. استفاده از محلول سرکه‌ی سفید و آب برای تمیز کردن

برای درست کردن این محلول نسبت سرکه به آب یک‌چهارم است، اگر از بوی این محلول خوشتان نمی‌آید می‌توانید به آن روغن درخت چای یا روغن هسته انگور اضافه کنید و به راحتی از شر لکه‌های چرب خلاص شوید. 

منبع: کجارو

 

ارسال پرسش جدید