باشگاه روی خوش زندگی
کد : 2732-1770      تاریخ انتشار : ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۰ ارديبهشت تعداد بازدید : 594
امروز خورشید، عطارد و زمین در یک راستا قرار می گیرند
رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران از بروز طولانی‌ترین گذر سیاره تیر (عطارد) از مقابل خورشید در قرن ۲۱ روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ خبر داد كه هفت ساعت و نیم طول خواهد كشید.

رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران از بروز طولانی‌ترین گذر سیاره تیر (عطارد) از مقابل خورشید در قرن ۲۱ روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ خبر داد كه هفت ساعت و نیم طول خواهد كشید.

مهندس مسعود عتیقی گفت: سیاره‌های تیر و ناهید كه نسبت به زمین فاصله كمتری با خورشید دارند، در برخی زمان‌ها از جلوی دایره خورشید عبور می‌کنند.

وی با اشاره به اینكه سیاره تیر، هر قرن ۱۳ بار از مقابل خورشید عبور می‌کند، گفت: در سال ۱۳۸۲ كه گذر قبلی این جرم از مقابل خورشید روی داد اولین پخش زنده رویدادهای نجومی در همكاری با شبكه بین‌المللی خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران از سوی این مركز به اجرا درآمد و امسال همزمان با هفته جهانی ستاره‌شناسی به استقبال رویداد دیگری از این گذر با همایش و برنامه‌های رصدی می‌رویم.

عتیقی خاطرنشان كرد: در روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ درصورتی‌که وضعیت جوی اجازه دهد پدیده گذر تیر را آمریكا، كانادا، اروپا، آفریقا و بیشتر قاره آسیا و همچنین جزایر اقیانوس‌های اطلس، آرام، هند و شمالگان شاهد خواهند بود.

رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: این گذر طولانی‌ترین عبور تیر در ابتدای قرن ۲۱ خواهد بود و هفت و نیم ساعت طول می‌کشد. طولانی‌ترین گذر قرن بیستم در سال ۱۹۷۰ رخ داد و طولانی‌ترین گذر بعدی سال ۲۰۹۵ رخ خواهد داد.

عتیقی با اشاره به اینكه زمان آغاز و پایان گذر برای نقاط مختلف جهان فقط چند دقیقه با یكدیگر اختلاف دارند، گفت: آغاز گذر در تهران ساعت ۱۵:۴۰ دقیقه ۲۵ ثانیه خواهد بود و ساعت ۱۹:۲۷ دقیقه ۲۵ ثانیه به‌وقت ایران درحالی‌که سیاره تیر به مركز دایره خورشید نزدیك شده است، این گذر به میانه خواهد رسید و دقیقاً ساعت ۱۹:۵۷ دقیقه در تهران خورشید غروب خواهد كرد.

وی خاطرنشان كرد كه زمان‌سنجی ، تصویربرداری ، تهیه گزارش از این واقعه بسیار اهمیت داشته و به برترین‌های این مهم جوایزی اعطا خواهد شد.

رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: گذر بعدی تیر از مقابل خورشید سه سال دیگر و در سال ۲۰۱۹ رخ خواهد داد كه متأسفانه مراحل آن كامل در ایران قابل رصد نیست.

عتیقی همچنین توصیه كرد: از آنجاكه عبور سیاره تیر از مقابل خورشید رخ خواهد داد رصد این پدیده باید با فیلترهای مخصوص رصد خورشید انجام و برای این رصد از تلسكوپ استفاده شود زیرا قطر سیاره نزدیك به پنج هزار كیلومتر است و ده‌ها میلیون كیلومتر با زمین در هنگام عبور فاصله دارد.

وی یادآوری كرد كه انجمن نجوم آماتوری ایران در روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت همزمان با آغاز هفته جهانی ستاره‌شناسی از ساعت ۱۵ كارگاه رصدی و تصویربرداری از گذر تیر از مقابل خورشید را در دو پایگاه مركز غرب تهران در خانه ستاره‌شناسی شهرداری منطقه ۹ و دیگری در شرق پایتخت در عمارت مسعودیه برگزار می‌کند.

منبع: ایسنا