موساکا یکی از معروفترین غذاهای یونانی است که در اصل بر پایهی بادمجان درست میشود و ظاهری مشابه لازانیا دارد. به جرات میتوان گفت موساکا معروفترین و شاید لذیذترین غذای یونانی است که مهمترین مادهی تشکیل دهندهی دستور اصلی آن بادمجان است.
موساکا یکی از معروفترین غذاهای یونانی است که در اصل بر پایهی بادمجان درست میشود و ظاهری مشابه لازانیا دارد. به جرات میتوان گفت موساکا معروفترین و شاید لذیذترین غذای یونانی است که مهمترین مادهی تشکیل دهندهی دستور اصلی آن بادمجان است.
به گزارش الجی و به نقل از کجارو، اگرچه لبنانیها موساکا را غذایی یونانی میدانند، خود یونانیها معتقدند با آمدن اعراب و ورود بادمجان به این کشور، موساکا هم به آنها معرفی شده است. این در حالی است که بعضی میگویند موساکا غذایی ترکی است. اما اغلب از موساکا به عنوان غذایی یونانی یاد میشود. اما در ادامهشکل دیگری از موساکا (موساکای بلغاری) را به شما آموزش میدهیم که در آن خبری از بادمجان نیست.
امیدوارم این دستور فوقالعاده راحت و سریع موساکا را امتحان کنید و از خوردن موساکای بلغاری لذت ببرید.
مواد لازم:
-
گوشت گوساله چرخ شده: ۴۵۰ گرم
-
سیب زمینی: ۹۰۰ گرم
-
پیاز: ۱ عدد متوسط
-
فلفل دلمه قرمز خورد شده: ۱ پیمانه
-
هویج خورد شده: ۱ عدد بزرگ
-
ساقه کرفس خورد شده: ۱ عدد
-
سیر: ۱ سر
-
گوجهفرنگی متوسط: ۱ عدد
-
روغن زیتون
-
فلفل پاپریکا: ۲ قاشق چایخوری
-
فلفل سیاه: ۱ قاشق چای خوری
-
نمک: ۲ قاشق چایخوری
-
مرزه: ۲ قاشق غذاخوری
-
زیره: ۱/۲ قاشق چای خوری
-
مواد رویه:
-
ماست: ۱ پیمانه
-
شیر: ۱/۲ پیمانه
-
زرده و سفیده تخم مرغ: هر کدام ۴ عدد
-
آب: ۴ قاشق غذاخوری
-
جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
-
نمک
-
فلفل سیاه
-
پنیر: ۱/۲ پیمانه
زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۵۰ دقیقه
طرز تهیه موساکا:
ماهیتابه بزرگی را روی شعلهی ملایم قرار دهید و پیاز خورد شده را با کمی روغن، حدود ۲ دقیقه، تفت دهید. هویج، کرفس و فلفل دلمه خورد شده را به همراه کمی نمک اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید. سپس، گوجهفرنگی خورد شده و سیر له شده را اضافه کنید و فلفل و پاپریکا و مرزه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
سبزیجات پخته شده را به ظرف دیگری منتقل کنید. گوشت چرخکرده را درون ماهیتابه بریزید. پس از ۴ دقیقه پخت، وقتی رنگ گوشت از قرمزی درآمد، نمک، فلفل، پاپریکا، مرزه و زیره را به گوشت اضافه کنید. زمانی که گوشت کاملا تغییر رنگ داد، سبزیجات پخته شده را به مواد اضافه کنید.
در ماهیتابهی دیگری کمی روغن بریزید و سیبزمینیها را به همراه نمک، پاپریکا، فلفل سیاه و مرزه سرخ کنید. پس از اینکه سرخ شدن، سیبزمینیها را به بقیهی مواد اضافه کنید. همهی مواد را درون ظرف مخصوص فر قرا دهید و ۲ پیمانه آب روی مواد بریزید به شکلی که آب روی سیبزمینیها را نپوشاند.
فر را روشن کنید و روی ۴۰۰ درجه فارانهایت تنظیم کنید. سپس ظرف موساکا را در فر قرار دهید و اجازه دهید حدود ۵۰ دقیقه بپزد.
۱۰ دقیقه قبل از اینکه موساکا کاملا آماده شود، مواد رویه را آماده کنید.
۴ عدد سفیده تخممرغ را خوب با همزن بزنید تا پف کند. در کاسهای دیگر، ۴ عدد زرده را با همزن بزنید و ۴ قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. در کاسهی دیگری، ۱ پیمانه ماست و ۱/۴ پیمانه شیر را با ۱/۲ قاشق چایخوری جوششیرین مخلوط کنید و به آرامی به زرده و سفیده تخممرغ اضافه کنید. کمی نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید. در آخر، اول رویهی آماده شده و بعد کمی پنیر رنده شده روی موساکا بریزید و بگذارید ۱۵-۱۰ دقیقه دیگر در فر بپزد.
اجازه دهید موساکا ۱۵ دقیقهای خنک شود و سپس میل کنید.
نکته: هر ۴۰۰ گرم موساکا ۴۰۶ گرم کالری دارد.