باشگاه روی خوش زندگی
کد : 2732-301      تاریخ انتشار : ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ شهريور تعداد بازدید : 1145
اولین پیوند سر انسان در راه است
خبرگزاری خبر آنلاین گزارشی درباره عمل جراحی پیوند سر منتشر کرد. خبر آنلاین در این گزارش به تفصیل درباره این موضوع توضیح می دهد: عمل‌های جراحی که حالا انجام می شود یا در برنامه انجام هستند تا همین چند سال قبل سوژه فیلم‌های تخیلی بودند. در یکی از جنجالی‌ترین موارد اعلام شده احتمالا اولین پیوند سر انسان در دسامبر 2017 انجام می‌شود.

خبرگزاری خبر آنلاین گزارشی درباره عمل جراحی پیوند سر منتشر کرد. خبر آنلاین در این گزارش به تفصیل درباره این موضوع توضیح می دهد:

عمل‌های جراحی که حالا انجام می شود یا در برنامه انجام هستند تا همین چند سال قبل سوژه فیلم‌های تخیلی بودند. در یکی از جنجالی‌ترین موارد اعلام شده احتمالا اولین پیوند سر انسان در دسامبر 2017 انجام می‌شود.

انتقادها و جنجال‌هاي زيادي درباره پيوند سر وجود دارد اما گروه پزشكي اين عمل جراحي در حال پيش‌بردن برنامه‌هاي خود و ساخت تجهيزات لازم و ويژه خود هستند.  در قدمي‌ ديگر براي اين عمل حالا بيمارستاني در چين براي جراحي انتخاب شده و يك پزشك متخصص چيني هم به اعضاي اصلي تيم جراحي پيوسته است.

 عمل پيوند سر آن قدر جنجالي بوده كه انجام آن در هر جايي ممكن نباشد و دکتر سرجو کاناورو جراح ایتالیایی كه ايده پيوند سر روي انسان را 2 سال قبل مطرح كرد مجبور به انتخاب چين شده است. پيوند سر در اروپا با آمريكا هم با انتقادهاي جدي روبرو شده و آن را غير اخلاقي مي‌دانند. دكتر كاناورو در اين رابطه گفته است: اگر مردم چنین عملی را نمی خواهند من این کار را نخواهم کرد. اگر مردم در اروپا یا آمریکا آن را نمی خواهند به این معنی نیست که نباید در جای دیگری انجام شود.

گزارش‌ها نشان مي‌دهد كه دكتر رن ژيائوپينگ به تيم جراحي سرجو كاناورو پيوسته است و قرار است در دسامبر 2017 اين عمل كه مي‌تواند در صورت موفقيت تاريخ پزشكي را تغيير دهد در بيمارستان دانشگاهي هاربين چين صورت بگيرد.

دكتر رن ژيائوپينگ تاكنون سر هزار موش را پيوند زده و به همين خاطر تجربه بسيار زيادي براي اين عمل دارد. دکتر کاناورو نخستین بار در سال ۲۰۱۳ این ایده را مطرح کرد و داوطلب اولين پيوند سر انساني جهان هم والری اسپریدانوف،كارشناس كامپيوتر اهل روسيه است. او از یک بیماری ژنتیک نادر تخریب کننده‌ عضلات رنج می‌برد و امیدوار است که بتواند یک بدن جدید برای خود پیدا کند. پزشكان تخمين زده‌اند كه اين عمل حداقل 36 ساعت طول خواهد كشيد و هزينه آن هم بيشتر از 11 ميليون دلار برآورد شده است.

در اين جراحی سر فردی که دچار مرگ مغزی شده اما بدنش سالم است با سر فردی دیگر که دچار ضایعه نخاعی یا بیماری های تخریب کننده عضلات و اعصاب است جابجا می شود. برای این جراحی بدن فرد دهنده و گیرنده سر در ابتدای جراحی سرد می شود تا مدت زمانی که سلول ها می توانند کمبود اکسیژن را تحمل کنند افزایش یابد. سپس بافتهای گردن جدا می شوند و رگهای بزرگ با لوله هایی ظریف به هم متصل می شوند. بعد نخاع فرد دهنده پیوند را قطع کرده و سر او را روی بدن فرد گیرنده قرار می دهند، سپس نخاع با ماده ای به نام پلی اتیلن گلایکول که مثل چسب عمل می‌کند به نخاع بدن جدید متصل می‌شود.

سپس فرد حدود چهار هفته در اغمای مصنوعی فرو خواهد رفت تا در مدتی که بافتها ترمیم می‌شوند تکان نخورد. در این مدت اعصاب و نخاع با شوک های الکتریکی خفیف تحریک می شوند تا پیوندها و ارتباطات آنها بین سر و بدن جدید محکم شود. اما برای اینکه بدن، سر پیوند شده را پس نزند باید فرد تحت درمان با داروهای قوی سرکوب کننده سیستم ایمنی قرار داشته باشد. دکتر کاناورو معتقد است فرد بعد از به هوش آمدن قادر است سر خود را تکان دهد و صورتش را حس کند، با صدای قبلی صحبت کند و در عرض یک سال قادر به راه رفتن خواهد بود.

بسياري از همكاران  دكتر كاناورو هم اما ايده او را تخيل محض مي‌دانند و مي‌گويند موفقيت چنين عملي غيرممكن است. پزشكان گروه جراحي مي‌گويند مهمترين چالش پيش روي آنها اكنون انتقادهاي اخلاقي است. کسی نمی‌داند تاثیر چنین عملی از نظر روان‌شناسي چطور خواهد بود. اینکه بدن فرد ديگري با سر فرد ديگري به حيات بازگردد چه عواقبي را به دنبال دارد ؟

نخستین پیوند سر در سال ۱۹۷۰ در کلیولند آمریکا انجام و طی آن، سر یک میمون به بدن میمون دیگر پيوند زده شد.جراحان اما در آن زمان نتوانستند نخاع را به درستي پیوند بزنند و میمون قادر به حرکت نبود. سیستم ایمنی میمون هم پس از مدت كوتاهي، پیوند را پس زد و او 9 روز بعد جانش را از دست داد.

داوطلب روسي اين عمل مي‌گويد اما چيزي براي از دست دادن ندارد و حاضر است به پزشكان براي اين عمل جنجالي اعتماد كند. دكتر كاناورو مي‌گويد در صورتي كه اين عمل موفقيت آميز باشد به بسیاری از افرادی که دچار فلج نخاعی یا بیماری‌های ناتوان‌کننده هستند امکان راه رفتن و زندگی تازه ای را می دهد. او حتي اعلام كرده كه این عمل برای کسانی مثل پروفسور هاوکینگ که مبتلا به بیماری نورون‌های حرکتی است هم می تواند انجام شود.