۱۳۹۵ شنبه ۱۱ دي  | كسی كه مثل هیچ‌كس نبود
آخرین فرخزاد از نسلِ با قریحه این خاندان هم درگذشت. پوران فرخزاد، نویسنده، شاعر، مترجم و پژوهشگر، نهم دی ماه، در 83سالگی در بیمارستان ایرانمهر به‌دلیل عارضه قلبی از دنیا رفت. «پوران»، خواهرِ بزرگ‌تر فروغ فرخزاد، مطرح‌ترین شاعر معاصر زن ایران، بود كه در تمام این سالیان بعد از مرگِ «فروغ» جز آثاری كه به نظم و نثر در حوزه پژوهش شعر و زنان نوشت، در فكر ترسیم سیمای واقعی فروغ نیز بود و از پسِ سالیانی كه از مرگِ فروغ می‌گذشت، چنان در پیوند با او و آثارش ماند كه روز مرگش نیز به طرزی نمادین در فاصله یك روز از تولد فروغ رقم خورد.
۱۳۹۵ دوشنبه ۲۴ آبان  | بزرگداشت عبداله کوثری برگزار شد
عبداله کوثری در مراسم بزرگداشت 70 سالگی اش از خوشبختی هایش، لذتی که از کارش می برد و نقش نسل های گذشته در شکل گیری فرهنگ امروز سخن گفت.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۹ آبان  | توران میرهادی که از میان ما رفت
دیروز توران میرهادی کسی که به لقب او مادر آموزش و پرورش جدید ایران را داده بودند از میان ما رفت. ادبیات کودک و آموزش پرورش جدید دو حوزه‌ای بودند که ما به مدیون هستیم.
۱۳۹۵ يکشنبه ۱۶ آبان  | «آگاتا کریستوف» نویسنده‌ای که همواره با «آگاتا کریستی» اشتباه گرفته می‌شد
اگر کتاب باز حرفه ای هستید که هیچ…، اما اگر ادبیات جهان را زیاد تعقیب نکرده باشید و گمان می‌کنید در تیتر این متن نام «آگاتا کریستی» به اشتباه چنین ثبت شده، بعد از آن که به اشتباه تان پی بردید، چندان خودتان را ملامت نکنید.
۱۳۹۵ شنبه ۸ آبان  | باب دیلن پس از دو هفته به دریافت جایزه ادبیات نوبل واکنش نشان داد
نوبل ادبیات امسال که با اعطای آن به دیلن تعجب بسیاری را برانگیخت و با بی‌پاسخ ماندن تماس‌های اعضای آکادمی نوبل از سوی دیلن ابعاد آن را بیچیده‌تر شده بود، عاقبت با اولین مصاحبه دیلن پس از دو هفته معلوم شد وی از دریافت آن بسیار خشنود است.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۸ مهر  | آیا «باب دیلن» جایزه نوبل ادبیات را خواهد پذیرفت؟
حکایت جایزه نوبل ادبیات نوبل امسال روز به روز عجیب‌تر و بغرنج‌تر می‌شود. اول جایزه به کسی اعطا می‌شود که کسی هم فکر آن را نمی‌کند. دوم شخص جایزه گیرنده اصلا به تماس‌های مسولین جایزه جواب نمی‌دهد.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۸ مهر  | نامه‌هایی از فروغ به گلستان که برای اولین بار منتشر شدند
رابطه فروغ فرخزاد و ابرهیم گلستان یکی از راز آلودترین اتفاقات جریان ادبی معاصر ایران است. چه آنکه با مرگ زودهنگام فروغ و سکوت همیشگی گلستان درباره آن به بازار داغ شایعه‌ها هم افتاد. اخیرا تعدادی نامه برای اولین بار از فروغ منتشر شده است که خطاب به گلستان نوشته است. با کند و کاوی در آن‌ها می‌توان از این راز تاریخ معاصر ادبیات کمی پرده برداشت.
۱۳۹۵ شنبه ۲۴ مهر  | مورد عجیب باب دیلن
آكادمی نوبل یك‌بار دیگر جهان را شوكه كرد. برنده نوبل ادبیاتِ 2016 روز پنجشنبه، سیزدهم اكتبر با چند روزی تأخیر اعلام شد: باب دیلن. یك ترانه‌سرا!
۱۳۹۵ چهارشنبه ۷ مهر  | «هری‌ پاتر» در صدر بهترین فیلم‌های اقتباسی
نظرسنجی جدیدی در مقایسه فیلم‌های اقتباسی از آثار ادبی انجام شد و مجموعه فیلم‌های «هری پاتر» که براساس رمان‌های هفت‌گانه «جی.کی. رولینگ» ساخته شده‌اند، باز هم مثل سال گذشته به عنوان بهترین فیلم اقتباسی برگزیده شدند. از دیگر فیلم‌های برتر این نظرسنجی می‌توان به «ارباب حلقه‌ها»، «جیمز باند» و «فارست‌گامپ» اشاره کرد.
۱۳۹۵ دوشنبه ۱ شهريور  | نوبل ادبیات کودک برای استاد ادبیات دانشگاه پکن
کائو ونزوآن، نویسنده چینی ادبیات کودکان جایزه هانس کریستین اندرسن یا «جایزه نوبل ادبیات کودک» را در مراسمی که بیستم آگوست در شهر آکلند نیوزیلند برگزار شد، دریافت کرد. ونزوآن نخستین نویسنده چینی است که به فهرست نهایی نامزدان این جایزه راه پیدا کرد و توانست خود را برگزیده آن معرفی کند.
۱۳۹۵ دوشنبه ۱۴ تير  | چه کسی صلاحیت دارد منتقد باشد؟
این روزها بحث بر سر صلاحیت افراد برای نقد آثار هنری بالا گرفته است. برای نمونه مجادله‌های مخالفان و موافقان غزلسرایی فارسی یا جنجا‌ل‌های برنامه "هفت". از همین‌رو به‌نظر میرسد که خود مفهوم نقد نیازمند نقد باشد. هر هفته در بخش بوک‌اندز روزنامه نیویورک‌تایمز دو نویسنده، پرسشی را در جهان ادبیات بررسی می‌کنند. این هفته آدام کی‌رش و چارلز مک‌گرث درباره مولفه‌های لازم برای قضاوت یک اثر هنری بحث می‌کنند. نظری به مقاله‌های این دو می‌تواند برای درک بهتر مفهوم نقد راهگشا باشد.
۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ ارديبهشت  | حلول روح خیام در فیتز جرالد
ادوارد فیتزجرالد را می‌توان نخستین مترجمی دانست که با توسل به ترجمه رباعیات خیام به شهرت جهانی دست یافت. ترجمه‌های رباعیات خیام از زبان فارسی و همچنین از نسخه انگلیسی که فیتزجرالد از این اثر ارایه داد به یکی از آثار ادبی برتر کلاسیک زبان‌های فرانسه، آلمانی، روسی، ایتالیایی، اسپانیایی، سوئدی، آلبانی، چینی و غیره تبدیل شده است.در سالروز بزرگداشت خیام به مقاله خورخه لوییس بورخس درباره خیام و فیتزجرالد نگاهی می‌اندازیم.
۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۳ ارديبهشت  | معرفی کتاب: کتاب پرفروش یک بی‌خانمان فرانسوی
بیش از 50 هزار نسخه از كتاب خاطرات ژان ماری روگل، فردی كه 27 سال است در خیابان‌های پاریس كاسه گدایی به دست می‌گیرد با عنوان «من گدایی می‌كنم؛ زندگی یك كارتن خواب» فروخته شده و او به یكی از پرفروش‌ترین نویسنده‌های فرانسه تبدیل شده است.
۱۳۹۵ شنبه ۴ ارديبهشت  | چهارصدمین سالگرد شکسپیر ؛سخن‌سرای "آون"
امســال چهــارصـدمين سالگرد تولد شكسپير است. سال‌هاي متمادي است كه در همه جاي جهان در اين روز يادش را گرامي مي‌دارند و بر جايگاه سترگ او در تاريخ نمايش و تاريخ ادبيات انگليسي تاكيد مي‌كنند.
۱۳۹۵ سه شنبه ۱۷ فروردين  | چرا لی سکوتش را پنجاه سال حفظ کرد؟
هارپر لی فقط چند ماه بعد از انتشار برو دیده‌بانی بگمار (٢٠١٥)، پیش درآمد رمان پرفروش کشتن مرغ مقلد، درگذشت. فیلیپ هنشر در این مقاله، که در اصل سال ٢٠١١ منتشر شد، به بررسی موفقیت اولیه‌ هارپرلی که باری روی دوش او شده بود، می‌پردازد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲ اسفند  | نویسنده رمان «کشتن مرغ مقلد» درگذشت
«هایپر لی» نویسنده مشهور آمریکایی 19 فوریه در آسایشگاه سالمندان درگذشت.
ارسال پرسش جدید