۱۳۹۶ دوشنبه ۶ آذر  | انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از قانون جدید ضدتروریسم عربستان
دیده‌بان حقوق بشر، قانون جدید مقابله با تروریسم عربستان را محکوم کرده و گفت: با این قانون جدید مقام‌های این کشور قادر خواهند بود منتقدان را سرکوب کنند.
۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان  | کوروش پدر «حقوق بشر»
منشور کوروش، فرمان کوروش بزرگ هخامنشی است که به زبان بابلی نو، روی استوانه‌ی گلی (مهم‌ترین سند حقوق بشر در دنیا است) پس از فتح بابل توسط خود او برآن نوشته شد و متعلق به ایران و در موزه بریتانیا قراردارد.
۱۳۹۵ شنبه ۱۶ بهمن  | آیا بشر می‌تواند برای مدت طولانی در فضا سفر کند؟
سفرهای فضایی طولانی مدت آنچنان که فیلم‌های «جنگ‌ستارگان» به تصویر می‌کشند آسان نیست. بررسی‌های ناسا روی فضا نوردانی که برای طولانی مدت در خارج از جو زمین حضور داشته‌اند نشان می‌دهد فقدان جاذبه تاثیراتی روی مغز می‌گذارد که ممکن است عملکرد طبیعی آن را با مشکل مواجه کند.
۱۳۹۵ شنبه ۹ بهمن  | این فناوری ها و اختراع های رازآلود در تاریخ بشر فراموش شده اند
فناوری ها و اختراع هایی در تاریخ وجود داشته اند که علم بشر امروزی هم نتوانسته آن ها را بازتولید کند. در این جا با تعدادی از آن ها آشنا می شویم.
۱۳۹۵ سه شنبه ۹ آذر  | یازده تقویم مهم تاریخ بشر را بشناسید
داستان تقویم‌ها و نحوه‌ی تکامل آن‌ها به درازی تمدن بشری است زمانی که مردم برای دانستن زمان کشت و درو و همچنین برگزاری جشن‌ها و گرامی‌داشت‌ها به آن نیاز داشتند. در ادامه مطلب با تعدادی از تقویم‌های مهم تارخ بشر آشنا می‌شوید
۱۳۹۵ شنبه ۲۹ آبان  | آیا زمان آن فرا رسیده است که تمام بیماری‌های بشر درمان شود؟
همین چند روز پیش خبر رسید که چینی‌های برای اولین بار از روش اصلاح ژنتیکی (CRISPR) برای درمان بیماری مبتلا به سرطلان ریه پیشرفته استفاده کرده‌اند؟ اما این روش چگونه کار می‌کند؟‌ آیا کریسپر همان دانشی است که قرار است تمام بیماری‌ها و زشتی‌ها را از نسل بشر دور کند؟
۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۲ آبان  | خواب زمستانی، آیا برای بشر ممکن است؟
سفر انسان به فضا با خطرهای خاصی روبرو هست. از جمله اینکه مدت این ماموریت‌ها طولانی است و بدن انسان نمی‌تواند از مشکل‌هایی که اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسند به سلامت عبور کند. برای رهایی از آن‌ها گروهی از محققان پیشنهاد داده‌اند که فضانوردان را مانند حیوانات به خواب زمستانی فرو ببریم تا در طی مدت عملیات از آسیب مصون بمانند. اما آیا این کار واقعا شدنی است؟
۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۲ مهر  | پروکسیما مقصد بعدی بشر؟
گفته می‌شود انسان‌ها باید روزی کره زمین را ترک کنند. تا آن روز این وظیفه دانشمندان است که مقصد بعدی زندگی ما زمینی‌ها را معین کنند. به عقیده برخی این مقصد سیاره همسایه ما مریخ است ولی بعضی دیگر عقیده دارند باید این مقصد سیاره پروکسیما بی باشد.
۱۳۹۵ شنبه ۱۷ مهر  | شاید 115 سال حداکثر عمر انسان‌ها باشد
یک بررسی آماری بر نرخ مرگ و میر در جهان این نظریه را مطرح می‌کند که شاید بشر هیچگاه نتواند به عمر بیش از 115 سال برسد.
۱۳۹۵ دوشنبه ۱۲ مهر  | موزه آرمیتاژ روسیه، یکی از بزرگترین گنجینه‌های بشری
موزه ارمیتاژ بزرگ‌ترین موزه ملی روسیه و بزرگ‌ترین موزه جهان در شهر سن پترزبورگ واقع شده است. در این موزه علاوه بر اشیا بسیار ارزشمند، خود بنا که طی سال‌ها تکمیل شده است، بسیار دیدنی است. موزه ارمیتاژ (آرمیتاژ یا هِرمیتاژ)، واقع در سن پترزبورگ روسیه، با 3 میلیون اثر هنری (که البته همه به طور همزمان نمایش داده نمی‌شوند)، یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های جهان و از قدیمی‌ترین گالری‌های هنری و موزه‌های تاریخ و فرهنگ بشری در جهان است.
۱۳۹۵ يکشنبه ۱۱ مهر  | اجداد بومیان استرالیا اولین جامعه بشری بوده‌اند
مطالعه‌ی جدید ژنتیکی نشان می‌دهد که بومیان استرالیا قدیمی‌ترین و پیوسته‌ترین جامعه‌ی روی زمین در تاریخ بشر هستند. جامع‌ترین مطالعه‌ی ژنتیکی بومیان استرالیا در طول تاریخ نشان می‌دهد که این گروه در واقع قدیمی‌ترین تمدن پیوسته، بر روی زمین هستند که قدمتشان به 50 هزار سال پیش بر می‌گردد. بومیان امروزی استرالیا نوادگان اولین دسته‌‌ی انسان‌هایی هستند که برای نخستین بار در سرزمین استرالیا سکنی گزیده‌اند.
۱۳۹۵ دوشنبه ۴ مرداد  | قدیمی‌ترین شهرهایی که هنوز هم پابرجا هستند
در حالی که بسیاری از افراد تصور می‌کنند شهر دمشق، پایتخت سوریه، قدیمی‌ترین شهر دنیا است، گزینه‌های دیگری نیز برای کسب این عنوان وجود دارند. اَریحا (Jericho) واقع در کرانه‌ی باختری رود اردن، حلب در سوریه، جبیل و صیدا در لبنان نیز از قدیمی‌ترین شهرهای دنیا هستند. در این مقاله با چند نمونه از شهرهای باستانی جهان آشنا می‌شویم.
۱۳۹۴ يکشنبه ۱۶ اسفند  | نه فناوری انقلابی که زندگی بشر را متحول کرده‌است
تاریخ انسان سرشار از نوآوری‌هایی است که هرکدام انقلابی در دانش و صنعت محسوب می‌شوند و تصور زندگی مدرن به شکل کنونی بدون وجود آن‌ها غیرممکن است. برای آشنای با 9 نوآوری انقلابی که زندگی انسان را دگرگون کرده‌اند با ما همراه باشید.
۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۳ اسفند  | زندگی بشر در صد سال آینده چگونه خواهد بود؟
در گذشته پیش‌بینی‌های بزرگی از آینده‌ی انسان شده که در آن زمان از نظر خیلی‌ها احمقانه بوده است؛ درحالی که امروزه بسیاری از آن‌ها محقق شده‌اند. اکنون کارشناسان تصورات جالبی را در رابطه با زندگی بشر در 100 سال آینده مطرح کرده‌اند؛ یکی از این پیش‌بینی‌ها، زندگی در زیر آب است.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۸ بهمن  | محققان توانستند از لیزر برای ذخیره سازی اطلاعات تا 14 میلیون سال استفاده کنند
به دنبال ابزاری با ظرفیت نامحدود برای ذخیره سازی اطلاعات خود هستید؟ در این صورت نوعی تکنیک ذخیره سازی دیتای دیجیتالی که از نور لیزر برای این منظور کمک می گیرد می تواند بهترین راهکار برای تحقق رویای شما باشد چراکه به لطف این شیوه می توان 360 ترابایت داده را روی یک کوارتز کوچک به مدت 14 میلیون سال نگهداری کرد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۶ بهمن  | دانشمندان گام بزرگی را برای خواندن ذهن بشر برداشتند
خواندن ذهن یکی از موضوع‌هایی است که از دیرباز نظر بسیاری از دانشمندان را به خود جلب کرده است. هرچند دانشمندان موفق شده‌اند به این مهم دست یابند، اما هنوز راه درازی تا هدف نهایی آنچنان که در فیلم‌های علمی تخیلی شاهد آن هستیم، وجود دارد. محققان در دانشگاه واشنگتن روشی را ارائه کرده‌اند که با استفاده از آن می‌توان ذهن افراد را با سرعت و دقت بالا، خواند.
ارسال پرسش جدید