۱۳۹۶ شنبه ۹ دي  | آیا می‌توان روند پیری را کنترل کرد؟
فرآیند پیری بخشی از روند طبیعت است که ناتوانی بدن را به دنبال دارد و اکنون محققان سعی در کنترل آن دارند.
۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان  | آیا افسردگی و شادی ژنتیکی است؟
نتایج جدیدترین تحقیق ، که بیش از 190 پژوهشگر آن را در 140 مرکز تحقیقاتی در 17 کشور، انجام داده اند، نشان می دهد، متغیرهای ژنتیکی، با شادی و سایر خصوصیات انسانی در ارتباط هستند.
۱۳۹۶ سه شنبه ۴ مهر  | ژنتیک، عامل اصلی اعتیاد به مصرف قهوه
اگر جزو افرادی هستید که صبح ها بدون نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه نمی توانند روز خود را آغاز کنند و احساس کرختی و بی حوصلگی دارند، باید بدانید که بر اساس تحقیقات جدید این عادت در ژنتیک شما ریشه دارد.
۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد  | ویرایش ژنتیکی موفقیت‌آمیز جنین انسان برای نخستین بار در پورتلند
ویرایش ژنتیکی در دوران جنینی و اعمال برخی تغییرات مفید روی جنین، از اهدافی است که در صورت تحقق می‌تواند بسیاری از مشکلات ژنتیکی را ریشه‌کن کند.
۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت  | دومین آزمایش اصلاح ژنتیکی روی انسان انجام شد
اصلاح ژنتیکی را آینده پزشکی برای درمان تمام امراض بشر دانسته‌اند. این فناوری هنوز در ابتدای راه قرار دارد و در بسیاری کشورها به دلیل مسایل مربوط به اخلاق پزشکی هنوز روی انسان آزمایش واقعی انجام نشده است. اما چین یک استثنا در این میان است چرا که خبر می‌رسد آن‌ها دومین آزمایش اصلاح ژنتیکی را روی انسان انجام داده‌اند.
۱۳۹۵ شنبه ۲۹ آبان  | آیا زمان آن فرا رسیده است که تمام بیماری‌های بشر درمان شود؟
همین چند روز پیش خبر رسید که چینی‌های برای اولین بار از روش اصلاح ژنتیکی (CRISPR) برای درمان بیماری مبتلا به سرطلان ریه پیشرفته استفاده کرده‌اند؟ اما این روش چگونه کار می‌کند؟‌ آیا کریسپر همان دانشی است که قرار است تمام بیماری‌ها و زشتی‌ها را از نسل بشر دور کند؟
۱۳۹۵ شنبه ۱۷ مهر  | شاید 115 سال حداکثر عمر انسان‌ها باشد
یک بررسی آماری بر نرخ مرگ و میر در جهان این نظریه را مطرح می‌کند که شاید بشر هیچگاه نتواند به عمر بیش از 115 سال برسد.
۱۳۹۵ دوشنبه ۱۵ شهريور  | چگونه عوامل ژنتیکی باعث بروز اختلال افسردگی می‌شوند؟
در حالی که بعضی از فعالان موجود در عرصه‌ی روانشناختی تلاش دارند تا ریشه‌ی اکثر بیماری‌ها را در روان افراد پیدا کنند، عده‌ای هم به دنبال کشف ریشه‌های بیولوژیکی برای بیمار‌ی‌هایی نظیر افسردگی هستند. در حال حاضر، محققان 15 جایگاه ژنتیکی مرتبط با افسردگی را در DNA انسان کشف کرده‌اند که می‌تواند گامی موثر در درمان این اختلال شایع روانی تلقی شود.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۳ شهريور  | کشف رابطه‌ی فرگشتی میان دست و باله آبزیان
بیش از 2500 سال پیش آناکسیمندر عالم یونانی معتقد بود حیات از دریا ناشی می‌شود و امروز تحقیقات دانشمندان سخن او را تایید می‌کند. گروهی از دانشمندان به کمک یک فناوری ویرایش ژن جدید، برای نخستین‌بار موفق به شناسایی یک رابطه‌ی فرگشتی(تکاملی) بین ژن‌های کنترل رشد انگشتان دست با ژن‌های کنترل رشد باله‌ها شده‌اند.
۱۳۹۵ سه شنبه ۲ شهريور  | علم در المپیک‌های آینده؛ 40 سال بعد
با توسعه بسیار سریع فناوری در سال‌های اخیر، تغییرات زیادی در همه حوزه‌های انسانی به وجود آمده است، اما این پیشرفت‌ها چه تأثیری می‌تواند بر ورزشکاران جهان داشته باشد؟ در اینجا به تغییراتی که فناوری‌های در حال توسعه کنونی ممکن است در 40 سال آینده بر المپیک داشته باشد، اشاره شده است.
۱۳۹۵ شنبه ۳۰ مرداد  | دستکاری ژنتیکی محصولات کشاورزی در بازار ایران و خطرات احتمالی آن
افزایش میزان عرضه و فروش میوه های قاچاق در سراسر کشور، هم چون محصولات تراریخته، سلامت نسل های امروزی و آینده جامعه ایران را به شدت تهدید می کند.بخش وسیعی از جامعه درباره خطرات مصرف محصولات کشاورزی تراریخته یا تغییر ژنتیک داده شده آگاهی درستی ندارند.
۱۳۹۵ سه شنبه ۲۶ مرداد  | چه عواملی باعث برتری مطلق دوندگان آفریقایی می‌شود؟
با آغاز المپیک 2016 ریودوژانیرو بار دیگر شاهد سلطه‌ی دوندگانی از شرق آفریقا یا با ریشه‌هایی مرتبط به این قسمت از قاره سیاه در دوهای استقامت هستیم. اما چرا دوندگان برخواسته از این منطقه چنین استعدادی در رشته‌ی دو و میدانی و مخصوصا دوهای استقامت دارند؟ بسیاری ژنتیک را عامل اصلی می‌دانند اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که این پاسخ چندان درست نیست.
۱۳۹۵ سه شنبه ۵ مرداد  | امیدواری دانشمندان به کارکرد «قیچی ژنتیکی» برای درمان سرطان
چین اولین آزمایش ویرایش ژنتیکی کریسپر «CRISPR» را بر روی انسان، از ماه آگوست شروع خواهد کرد. دانشمندان برای از بین بردن سلول‌های سرطانی، سلول‌های سفید خون افرادی که به سرطان ریه دچار هستند را گرفته و با استفاده از تکنولوژی کریسپر موسوم به «قیچی ژنتیکی»، آنها را ویرایش خواهند کرد. سپس برای بهبود بیماری، این سلول تغییر یافته را دوباره وارد بدن بیمار می‌کنند.
۱۳۹۵ سه شنبه ۲۵ خرداد  | شکل هندسی DNA در تعیین خصوصیات انسان‌ها موثر است
برپایه برخی فرضیات مطرح شده از سوی پزشکان، تنها اطلاعات رمزگذاری شده درون DNA نیستند که خصوصیات انسان را تعریف می کنند و در مقابل شیوه تا شدن DNA نیز که مشخص می کند کدام ژن ها بیشتر در بدن مان خود را نشان دهند، هم در این مساله موثر است.
۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۰ خرداد  | آیا کنفرانس سری دانشگاه هاروارد آغاز فرآیند ساخت انسان‌های مصنوعی است؟
حدود سه هفته‌ی گذشته در دانشگاه هاروارد، تعداد زیادی از دانشمندان این دانشگاه با جمع دیگری از حاضران، جلسه‌ای را برگزار کرده‌اند که همانطور که احتمالا حدس می‌زنید، این جلسه پیرامون تحقیقات بر روی تولید انسان و ساخت ژن‌های زنده‌ی بدن انسان‌ها به‌صورت مصنوعی بوده است؛ اما خب چنین جلساتی و کنفرانس‌هایی سالانه در تعداد زیادی از دانشگاه‌های جهان برگزار می‌شود و هزاران نفر هم در آن شرکت می‌کنند، پس چرا جلسه‌ی برگزار شده در دانشگاه هاروارد این چنین سر و صدا به پا کرده است؟
۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۵ فروردين  | ویروس HIV در برابر ژن اصلاح ژنتیکی مقاومت می‌کند
در سال‌های اخیر، یکی از بیماری‌هایی که پس از ابتلا به آن امید چندانی به زنده ماندن فرد باقی نمی‌ماند، ویروس ایدز بوده است. محقان به تازگی یک راه جدید برای مقابله با این بیماری آزموده‌اند.
ارسال پرسش جدید