اطلاعاتی که گوگل درباره ما می داند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۲ ارديبهشت

هنگامی که از گوگل استفاده می‌کنید، در حقیقت معامله‌ای را با این شرکت انجام می‌دهید. شما از سرویس‌های مختلفی مانند جیمیل، درایو، جستجو، یوتیوب و نقشه گوگل به صورت رایگان بهره‌مند می‌شوید. در مقابل، شما توافق می‌کنید اطلاعاتی که درباره شماست توسط گوگل با تبلیغ‌کنندگان به اشتراگ گذاشته‌ شود تا بدین وسیله تبلیغات تاثیرگذارتری را داشته‌ باشند. به‌عنوان مثال، شرکت‌های هواپیمایی مایلند که بدانند چه کسانی علاقه بیشتری به سفرکردن دارند تا آن‌ها را هدف قرار دهند یا تولیدکنندگان لباس کودک می‌خواهند تا والدین آن‌ها را زیرنظر بگیرند.

 

گوگل از روش‌های بسیاری برای آگاهی از شما استفاده می‌کند. هنگامی که شما وارد حساب کاربری خود در جیمیل می‌شوید یا از گوشی اندرویدی استفاده می‌کنید، مسائلی را به طور آشکار در اختیار گوگل قرار می‌دهید. این موارد شامل نام، شماره‌ تلفن، مکان و غیره است. اما هنگامی که در سراسر اینترنت مشغول گشت‌وگذار هستید، گوگل روی شما نظارت می‌کند و منافع خود را از طریق جستجوهای شما برداشت می‌نماید (اینکه درباره چه چیزی جستجو می‌کنید یا چه بخش‌هایی را انتخاب می‌کنید) که این کارها می‌تواند در زمان استفاده از سایر سرویس‌های گوگل و مشاهده وب‌سایت‌های دیگر انجام شود.

با مراجعه به صفحه‌ای که “Web & App Activity” نامیده‌‌ می‌شود، می‌توانید موارد تحت نظر گوگل را مشاهده کنید. سپس با رفتن به سایت “Ads Settings”  قادر هستید تا از تفکرات گوگل درمورد خود آگاه شوید و موارد گفته‌شده به تبلیغ‌کنندگان درباره خودتان را تغییر دهید.

یافتن صفحه “Web & App Activity” کار آسانی نیست. شما باید به حساب کاربری خود در گوگل وارد شوید تا بتوانید آن را ببینید. پس از ورود، به آدرس https://history.google.com/history رفته و روی “all time” کلیک کنید.

 

۲

 

این کار موجب می‌شود تا لیستی طولانی از تمام صفحاتی که جستجو کرده‌اید، نمایان شود. می‌توانید همه آن‌ها را حذف کنید، اما پیدا کردن گزینه‌ای که اجازه این کار را به شما بدهد، کار سختی است. شما می‌توانید این کار را برای مواردی که در یک روز جستجو شده‌اند، انجام دهید. این قسمت داده‌های ارزشمندی را که در طول سال جمع‌آوری می‌شود، برای همیشه نگه‌داری می‌کند. روی عبارت today کلیک کنید و از قسمت بالای صفحه delete را بزنید.

 

۳

 

شما باید برای مواجه با هشداری که گوگل درباره مطمئن بودن شما از حذف اطلاعات می‌دهد، تصمیم بگیرید. حقیقت این است که گوگل نمی‌خواهد تا شما این اطلاعات را از بین ببرید. شما ممکن است که مایل به انجام دادن یا ندادن این کار باشید، اما نگران کاری که انجام می‌دهید، نباشید. درصورتی که دکمه delete را فشار دهید، هیچ آسیبی به حساب ‌کاربری خود در گوگل نخواهید زد.

 

۴

 

برای حذف یکباره همه فعالیت‌های برنامه‌ها و وب‌سایت‌ها، به صفحه اصلی Web and App Activity بازگردید و روی ۳ نقطه نمایش‌ داده‌شده در گوشه بالای صفحه کلیک کنید. سپس “Delete options” را انتخاب کرده و سپس “Advanced” و “All time” را بزنید.

 

۵

 

اکنون روی منوی کوچکی که در سمت چپ بالای صفحه موجود است، کلیک کنید.

 

۶

 

این بخش جایی است برای پیدا کردن صدا، دستگاه، مکان و اطلاعات ثبت‌شده‌ای که گوگل درباره شما از یوتیوب نگه‌داری کرده‌است. می‌توانید با رفتن به آن صفحات، موارد ذخیره‌شده توسط گوگل را از بین ببرید.

۷

 

درصورتی که قصد حذف همه آن‌ها را دارید، می‌توانید به گزینه مورد نظر از طریق ۳ نقطه نمایش داده‌شده در گوشه سمت راست بالای صفحه دسترسی داشته‌ باشید.

 

۸

 

در این قسمت با هشدار گفته‌شده درباره اطمینان از حذف آن‌ها مواجه می‌شوید.

 

۹

 

در صورت کلیک روی “location history” در منوی ذکرشده، به صفحه‌ای همراه با یک نقشه منتقل می‌شوید که نشان‌دهنده گاه‌شمار مکان و زمان‌هایی است که شما سفرکرده‌اید و از نقشه گوگل یا سایر سرویس‌های خدمات مکانی استفاده نموده‌اید. اکنون روی آیکون تنظیمات در گوشه پایین صفحه کلیک کنید.

 

۱۰

 

می‌توانید از این قسمت برای حذف تمام داده‌های مکانی اقدام کنید. اما اگر که مایلید همه داده‌های جمع‌آوری شده توسط گوگل را ببینید، روی “download a copy of all your data” کلیک کنید. علاوه بر این قادر هستید تا این لینک دانلود را از صفحه “account settings” نیز دریافت کنید. “select all” را بزنید. به پایین صفحه رفته و “next” را انتخاب نمایید.

 

۱۱

 

 

۱۲

 

نوع فایل مورد نظر خود را انتخاب کنید. پیشنهاد می‌کنیم که از گزینه پیش‌فرض zip. استفاده کنید، چرا که سیستم‌عامل‌‌های مک و ویندوز می‌توانند این فایل‌ها را به طور عادی و بدون مشکل باز کنند. نحوه تحویل فایل را هم از قسمت “delivery method” انتخاب کنید. ممکن است که بخواهید آن را در سرویس Drive خود ذخیره کنید. گوگل این هشدار را به شما می‌دهد که ارسال فایل‌های فشرده‌شده به ایمیل شما ممکن است تا چند ساعت یا چند روز برای گردآوری آن‌ها طول بکشد. بنابراین برای این کار باید صبر کنید. در تست انجام‌شده، گوگل برای ما یک فایل سنگین ۲ گیگابایتی را ارسال نمود! که البته بیشتر آن‌ها عکس‌های آپلود شده از ۳ سال اخیر بود.

 

۱۳

 

هنگامی که شما درحال انتظار هستید، می‌توانید به بررسی آنچه که تبلیغ‌کنندگان راجع‌به شما دریافت نموده‌اند، بپردازید. زمانی که وارد حساب‌کاربری خود شدید، به یک سرویس از گوگل مراجعه کنید و بعد از آن روی آیکون حساب‌کاربری کلیک کنید. سپس “my account” را بزنید.

 

۱۴

 

این کار شما را به صفحه تنظیمات کاربری منتقل می‌کند. در سمت چپ، “Activity controls” اجازه می‌دهد تا اطلاعات روزانه‌ای که گوگل از شما دریافت‌کرده را مشاهده کنید. “Control your content” امکان دانلود همه داده‌ها را به شما می‌دهد. اما اکنون “Ads settings” را بزنید، سپس به پایین صفحه رفته و “Manage ad settings” را انتخاب نمایید.

 

۱۵

 

این شامل مواردی است که گوگل درباره شما تحقیق کرده‌ است. برخی از آن‌ها ممکن است که درباره علاقه‌مندی شما صحیح باشد و برخی دیگر هم خیر. این طور به نظر می‌رسد که گوگل براساس جنسیت، سابقه نژاد و سن و سال، این کار را انجام می‌دهد.

 

۱۶

 

به پایین صفحه بروید و عبارت “Control signed-out ads” را بزنید و گزینه “interest-based ads” را غیرفعال کنید تا گوگل به اشتراک‌گذاری مواردی از این دست را برای تبلیغ‌کنندگان متوقف کند. گوگل درباره انجام این کار به شما هشدار می‌دهد. علاوه بر این می‌توانید از موتورهای جستجویی مثل DuckDuckGo استفاده کنید تا از عدم ردیابی خود در تمامی زمینه‌ها اطمینان داشته‌ باشید.

 

۱۷

 

منبع: آی تی رسان

ارسال پرسش جدید